Connect with us

Semasa

Baru Kenal Seminggu di FB, Pelajar Tingkatan 3 Dibawa ke Hotel Dan DirogoI. PoIis Ceritakn Kejadian Sebenar

Published

on

(Gambar (kiri) atas adalah sekadar hiasan).

Seorang pelajar Tingkatan Tiga dirog0I kenalan lelaki yang baru dikenali seminggu menerusi laman sosial Facebook di sebuah hotel di Bahau tengah malam kelmarin.

Pemangku Ketua PoIis Daerah Jempol, Deputi Superintendan Mohd Hafiz Muhammad Nor berkata, mngsa berumur 15 tahun sebelum itu keluar mengikut suspek berusia 32 tahun dengan menaiki kereta pada jam 12 tengah malam.

” Suspek telah datang mengambil mngsa di rumah neneknya dan telah membawanya ke hotel sebelum merog0Inya.

” Pada jam 8 pagi suspek dan mngsa telah mendaftar keluar dari hotel dan kemudian membawa mngsa bersiar-siar di sekitar bandar Seremban,” katanya dalam satu kenyataan kepada Sinar Harian.

Menurutnya, suspek kemudian menghantar mngsa yang juga anak sulung daripada tiga beradik pulang ke rumahnya pada jam 10 malam.

Mohd Hafiz berkata, mngsa yang juga merupakan pelajar sekolah menengah di sini tidak berpuas hati dengan kejadian itu membuat laporan poIis di Balai PoIis Bahau pada jam 6.55 petang semalam.

Katanya, mngsa kemudian dibawa ke Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN), Kuala Pilah dan pemeriksaan mendapati terdapat kesan koy4kan pada kemaIuuan mngsa sebelum mngsa ditahan wad di hospital berkenaan.

” Mngsa telah dibawa ke Hospital Tuanku Ampuan Najihah (HTAN), Kuala Pilah untuk pemeriksaan dan didapati terdapat kesan koy4kan pada kemaluuannya.

” Ini merupakan kali pertama mngsa keluar dengan suspek selepas seminggu berkenalan,” katanya.

Katanya, suspek yang bekerja sebagai pembantu kedai makan milik keluarganya ditahan poIis dalam tempoh kurang 24 jam selepas laporan poIis dibuat mngsa.

” Kes disiasat mengikut Sksyen 376 Kanun Kesksaan. Suspek juga didapati mempunyai rekod kesalahan lampau,” katanya.

Berdasarkan siasatan, mngsa tinggal bersama neneknya di sebuah kampung di Bahau manakala kedua ibu bapanya sudah bercerai.

Juga pelajar tingkatan 3 dirog0I di Sabah, tahun lalu

Sementara itu, seorang pelajar perempuan mendakwa dirinya telah dirog0I enam lelaki termasuk kenalannya sendiri secara bergilir-gilir, lapor Harian Metro pada April 2019.

Dalam kejadian, mngsa berusia 15 tahun berkata, sebelum kejadian itu dia keluar bersama kenalannya dan beberapa lelaki di Putatan, Sabah.

Salah seorang daripada rakan kenalannya itu kemudian memberinya minuman keras sehingga dia mabuk dan tidak sedarkan diri.

Mngsa yang tidak sedar apa yang berlaku kemudian dibawa ke sebuah pangsapuri. Sebaik saja tersedar, mngsa mendapati dirinya berada dalam keadaan tidak berpakaian bersama seorang lelaki yang tidak dikenali.

Mngsa kemudian membuat laporan poIis. Bertindak di atas laporan itu, lima lelaki yang disyaki terbabit dalam kejadian itu telah ditahan.

Kes disiasat mengikut Sksyen 375B Kanun Kesksaan kerana merog0I.

Dinasihatkan kepada para ibu bapa agar mengawasi setiap pergerakan anak-anak terutama anak perempuan yang meningkat remaja.

Ibu bapa wajib tahu dengan siapa mereka berkawan, semak aktiviti harian yang mereka lakukan samada di luar mahupun di laman sosial agar dapat mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku.

Sinarharian

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.