Connect with us

Semasa

Pisau Yang Digunakan Untuk Bnuh Siti Surya Sudah Ditemui. Polis Dedah Di Mana Suspk Buang Pisau Itu

Published

on

Seminggu berlalu kejadian pembu-n0han Siti Nur Surrya Ismail, 19, yang dipercayai dibv-n0h rakan baiknya di Kampung Lubuk Batu, Telemong.

Dalam kejadian pada 1 November lalu, Siti Nur Surrya, yang menjaga ibunya yang terlantar akibat sakit kanser otak, ditemukan m4ti dengan kesan tet4kan pada badan, di samping pvtus tngan kiri.

Dikatakan may4tnya ditemukan adik perempuan arwh yang berusia 15 tahun semasa pulang dari sekolah kira-kira 2.30 petang.

Pisau sudah ditemui

Terkini, pisau yang digunakan suspk dalam kes pembu-n0han Siti Nur Surrya sudah dijumpai di tepi lebuh raya Telemong, di sini, kata Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu Deputi Superintendan Mohd Adli Daud.

Menurutnya, senjata berkenaan dipercayai diambil oleh suspk di rumah mngsa dan digunakan sebagai senjata untuk membv-n0h, pada Ahad lalu.

” Pisau pemotong sayur berkenaan dibuang di tepi lebuh raya Telemong yang dianggarkan kira-kira tiga hingga empat kilometer dari rumah mngsa.

” Ia dijumpai pada hari ketiga selepas kejadian,” katanya ketika ditemui pemberita selepas Operasi Bersepadu Pematuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) COVID-19 di Hulu Terengganu, malam tadi.

Selain itu, Mohd Adli berkata, hampir 20 saksi dipanggil untuk memberi keterangan termasuk keluarga suspk dan mngsa.

Polis turut menyiasat sama ada pelajar perempuan tingkatan enam yang dipercayai terbabit dalam pembu-n0han Siti Nur Surrya Ismail, 19, melakukan jenayah itu bersama individu lain atau berseorangan.

” Barangan yang hilang membabitkan wang tunai. Siasatan awal mendapati kejadian dipercayai berlaku jam 9 pagi,” katanya.

Sebelum itu, kejadian tersebut turut menjadi tumpuan apabila suspk dikatakan datang ke balai poIis untuk membantu sias4tan namun akhirnya ditahan selepas poIis mendapati ada ksan gig1tan di lengan suspk.

Pihak poIis kemudian menceritakan ketika suspk datang ke rumah mngsa, berlaku kata-mengata antara suspk dengan mngsa yang menjurus kepada kjadian pembn0han tersebut.

Suspk dakwa tidak puas hati sering disind1r

Terbaru, pihak poIis tidak menolak kemungkinan rasa tidak puas hati akibat sering disiindir dipercayai menjadi pvnca kjadian itu.

Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, suspk ada membuat pend3dahan mengenai m0tif kjadian itu ketika tampil ke Balai PoIis Telemong dengan ditemani ibunya kira-kira jam 7.30 pagi semalam bagi membantu sias4tan.

Beliau berkata, suspk berusia 19 tahun memaklumkan mngsa sering meng3jek tentang kehidupan keluarganya yang miiskin kerana ibunya hanya bekerja sebagai tukang cuci.

Manakala bapanya hanya bekerja kampung berbanding kehidupan keluarga mngsa yang agak senang.

” Suspk turut mendakwa kononnya mngsa suka mengejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan kekurangan itu menjadi punca dia masih tidak mempunyai teman lelaki sehingga suspk sering mem3ndam rasa.

” Setakat ini, poIis masih menjalankan sias4tan lanjut bagi mengenal pasti punca sebenar kjadian,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.