Connect with us

Semasa

Hanya Disebabkan RM5, Nyawa Tuan Kedai MeIayang. PoIis Ceritakan Satu Persatu Dan Buat Ramai Geram

Published

on

PoIis menahan lapan individu manakala dua lagi diburu dipercayai terbabit kes pergadvhan hingga seorang lelaki m4ut di Kampung Pulau Penampang, Menggatal, semalam.

Ketua PoIis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, empat lelaki dan empat wanita ditahan di lokasi berasingan, 7 malam hingga 9.20 malam tadi.

Katanya, dua lagi suspek lelaki masih bebas dan usaha memburu mereka dijalankan.

” Siasatan awal mendapati kejadian berlaku kira-kira 3 petang apabila seorang kanak-kanak perempuan berusia sembilan tahun datang ke kedai runcit mngsa untuk membeli dua botol air mineral dengan harga RM2.

” Mngsa kemudian memulangkan baki sebanyak RM3 kepada kanak-kanak itu.

” Apabila dia pulang ke rumah, ibunya tidak puas hati kerana baki wang yang dikembalikan hanya RM3, sedangkan wang yang diberikan kepada anaknya RM10.

” Pada 3.15 petang, ibu kanak-kanak terbabit kembali semula ke runcit milik mngsa dan berlaku pertengkaran mulut kerana mngsa menyatakan wang yang diberikan oleh anaknya hanya RM5,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Habibi berkata, selepas itu, bapa kepada kanak-kanak terbabit pula datang sendiri ke kedai runcit dan berlaku pertengkaran mulut dengan mngsa.

” Suspek kemudian menumbok dada dan kepala mngsa berkali-kali serta turut memukol mngsa menggunakan batang besi.

” Isteri mngsa yang melihat kejadian itu, memukol kepala suspek dengan kayu menyebabkan suspek ced3ra.

” Anak saudara mngsa yang berada di tempat kejadian turut dipukol.

Suspek (bapa kanak-kanak) di bawa ke hospital, sekali dua lelaki lain datang serang mngsa

” Suspek kemudian dihantar ke hospital untuk rawatan manakala mngsa masih berada di lokasi kejadian dan mengadu s4kit dada akibat daripada dipukol oleh suspek.

” Sebaik ambulans bergerak, dua lelaki (yang masih bebas) menyer4ng mngsa menggunakan batang paip dan kayu menyebabkan mngsa rebah dan tidak sedarkan diri manakala dua suspek kemudian terus melarikan diri.

Menurut Habibi, mngsa kemudian diangkat masuk ke dalam kedai runcitnya sebelum pegawai perubatan tiba dan mengesahkan mngsa meninggI dnia pada 4.49 petang.

” Hasil siasatan di lokasi kejadian menemui tiga batang kayu dan satu batang paip plastik yang dipercayai digunakan oleh suspek yang masih bebas. Siasatan masih diteruskan.

” Kes disiasat mengikut Sksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membvnuh,” katanya.

Difahamkan, mngsa lelaki berusia 58 tahun itu menghidap pnyakit jntung dan masih menerima rawatan di Hospital Queen Elizabeth.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.