Connect with us

Semasa

Susulan Kes Kereta Kancil Potong Harrier Dan Pemandu Harrier Tak Puas Hati, PoIis Jelaskan Punca Sebenar

Published

on

Seorang lelaki yang bertindak di luar kawalan memukvI pemandu Perodua Kancil ditahan ketika menyerah diri di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Pasir Mas, 11 malam tadi.

Ketua PoIis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Mohamad Roy Suhaimi Sarif berkata, svspek berusia 45 tahun itu yang berasal dari Pasir Mas, ditahan reman selama empat hari bermula hari ini sehingga 17 April.

Katanya, svspek menyerah diri selepas menyedari video berdurasi 20 saat mengenai tndakannya memukvI mngsa tular di laman sosial selain turut mendapat liputan media.

” Svspek mengakui bertindak sedemikian selepas terkejut dengan tndakan pemandu kereta Perodua Kancil yang mem0tongnya secara tiba-tiba.

” Bagaimanapun, svspek tetap bersalah, malah tndakan itu dianggap sebagai sams3ng jalanan kerana secara melulu mengh1mpit kenderaan mngsa sehingga terb4bas selain turut memukvI menggunakan besi.

” Pihak poIis turut menahan kenderaan Toyota Harrier serta merampas baju dipakai svspek ketika kejadian termasuk besi boleh laras dipercayai digunakan untuk memukvI mngsa,” katanya ketika ditemui di pejabatnya di IPD Pasir Mas.

Isteri baru bersalin

Menurutnya, ketika kejadian, mngsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Pasir Puteh selepas melawat isteri yang baru melahirkan cahaya mata di rumah mentua di jajahan Pasir Mas.

” Berdasarkan laporan diterima, tiada kesalahan lain yang dilakukan mngsa, kecuali mem0tong kenderaan svspek namun tndakan svspek sehingga menyebabkan mngsa terb4bas selain memukvI mngsa adalah keterlaluan.

” Mngsa mengakui mem0tong kenderaan terbabit disebabkan svspek memandu sangat perlahan serta dalam keadaan ke kiri dan ke kanan.

” Sebaik saja mngsa mem0tong, svspek terus mengekori dan mengh1mpit sehingga kenderaan mngsa terb4bas. Svspek kemudian meluru dan memukvI mngsa menggunakan besi sehingga menyebabkan kecederaan.

” Kes ini disiasat mengikut Sksyen 324 Kanun Kesksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipnjara sehingga 10 tahun atau dengan denda atau sebat atau yang mana-mana dua daripada hukuman ini.

” Selain itu, ia disiasat mengikut Sksyen 279 Kanun Kesksaan yang jika didapati bersalah boleh dipnjara selama enam bulan atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Svspek ada rekod jnyah rupanya

Semalam, media melaporkan seorang lelaki berusia bertindak di luar kawalan apabila dia meInggar dan mengh1mpit kereta Perodua Kancil sehingga terb4bas ke dalam parit.

Malahan, svspek turut memukvI mngsa berusia 35 tahun dengan menggunakan besi boleh laras dalam kejadian di Jalan Kampung Atas Pinggir, Bunut Susu, pada 4.46 petang semalam.

Mengulas lanjut, Mohamad Roy berkata, hasil siasatan juga mendapati svspek mempunyai tiga rekod jnyah lampau.

” Selain itu, semakan mendapati kenderaan dinaiki svspek didaftarkan atas nama seorang pemilik wanita di Bangi. Pemilik kenderaan sudah dihubungi dan menjelaskan bahawa kenderaan ini diberikan sambung bayar kepada sebuah syarikat kereta di Kelantan.

Sementara itu seorang individu berkongsi di Facebook menjelaskan sewaktu mngsa cuba memotong dia terInggar sedikit kereta svspek yang menyebabkan svspek berang.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.