Connect with us

Semasa

Lelaki Berstatus Duda Bvnuh Diri Dengan Menemb4k KepaIa Sendiri. PoIis Jelaskan Kejadian Sebenar

Published

on

Lelaki berstatus duda dipercayai membvnuh diri selepas menemb4k kepaIanya dengan sepucuk pist0I di bilik air sebuah rumah teres di Taman Seri Maklom dekat Butterworth, pagi hari ini.

Mngsa berusia 30 tahun itu ditemui bapanya tidak sedarkan diri dan berlvmuran dar4h pada 5.30 pagi sebelum menghubungi poIis untuk tindakan lanjut.

Sebaik poIis tiba di lokasi kejadian..

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pemeriksaan poIis di lokasi kejadian mendapati ada lub4ng pada sebelah kiri kepaIa mngsa dipercayai kesan temb4kan.

” Bapa mngsa memaklumkan bahawa dia bangun pada 3.30 pagi untuk ke tandas dan masuk memeriksa anak bongsunya di biliknya namun dia tiada di katil sebelum tidur semula tanpa mengesyaki apa-apa.

” Ketika bapa mngsa bangun semula pada 5.30 pagi, dia hairan anaknya masih tidak ada di biliknya lalu membuat pemeriksaan hingga ke bilik air kedua rumah terbabit di tingkat bawah.

” Anaknya itu ditemui di bilik air berkenaan dan sudah tidak sedarkan diri serta berlvmuran dar4h,” katanya selepas melakukan pemeriksaan ke atas rumah berkenaan, hari ini.

Sudah berpisah dengan isteri

Noorzainy berkata, mngsa yang sudah berpisah dengan isterinya dan tidak mempunyai anak dikatakan pernah dibawa ibu bapanya ke India pada 2017 untuk rawatan psik1atri.

” Perkara ini dimaklumkan ibu mngsa ketika temu bual yang dijalankan yang mana pakar psik1atri merawatnya ketika itu memaklumkan bahawa mngsa mempunyai kecenderungan untuk membvnuh diri.

” Mngsa pula hanya menerima rawatan sekali sahaja dan tiada rawatan susulan selepas itu.

” Semakan yang dibuat mngsa turut mempunyai tiga rek0d jen4yah narkotik dan tinggal bersama ibu bapanya kerana tidak bekerja,” katanya.

Katanya, poIis masih menjalankan siasatan berhubung jenis pist0I yang digunakan dan bagaimana senj4ta api itu berada bersama mngsa.

Kem4tian mngsa diklasifikasikan sebagai m4ti mengejut manakala memiliki senj4ta api disiasat mengikut Sksyen 8 Akta Senj4ta Api (Penalti Lebih Berat) 1971 dan Sksyen 8(a) Akta Senj4ta Api 1960.

Hmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.