Connect with us

Semasa

Lelaki Myammar Ditemui Dengan Ieher Hampir Pvtus. Saksi Ceritakan Apa Yang Dia Nampak

Published

on

Menger1kan, itu yang dapat digambarkan apabila melihat satu video tular seorang lelaki warga Myanmar parah dengan Ieher hampir pvtus ketika dibawa ke Hospital Tengku Anis (HTA), di sini, petang semalam.

Kjdian itu kemudian tular rentetan orang ramai berkongsi satu rakaman video berdurasi 33 saat yang memaparkan seorang lelaki dalam keadaan berIvmuran drah dengan Ieher hampir pvtus menerusi aplikasi WhatsApp.

Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Deputi Superintendan Azmir Damiri mengesahkan menerima laporan berhubung kjdian tersebut.

Azmir Damiri berkata, pihaknya menerima laporan berhubung kjdian daripada pihak hospital pada 7.30 malam tadi.

Katanya, polis sudah mendapatkan keterangan daripada mngsa dan pemeriksaan awal mendapati mngsa tidak mempunyai sebarang pengenalan diri.

Pada masa sama beliau berkata, polis masih belum dapat mengesahkan punca kecederaan mngsa.

” Kita terima maklumat berhubung kjdian pada jam 7.30 malam selepas dimaklumkan pihak Hospital Tengku Anis (HTA).

” Siasatan menyeluruh masih dijalankan bagi mengetahui punca keadaan mngsa dan saya belum boleh mengesahkan Ieher mngsa dis3mbeI1h dalam kjdian pergduhan sebagaimana yang ditularkan.

” Selepas menerima aduan, polis ke wad kecemasan hospital untuk menyoal.

” Kita juga masih mendapatkan maklumat terperinci kjdian kerana mngsa dengan keadaan Iehernya begitu sukar untuk bercakap,” katanya ketika dihubungi.

Azmir berkata, mngsa juga dibawa orang awam ke hospital berkenaan.

Malam tadi, tular satu rakaman video berdurasi 33 saat dengan kapsyen ‘Kelantan Pasir Puteh Kampung Pak Mat Yong kena s3mbeI1h dalam satu pergduhan’.

Bunyi mendengus seperti lembu dis3mbeI1h

Video itu memaparkan seorang lelaki sedang menekup Iehernya dengan sehelai kain sebelum memperlihatkan keadaan Iehernya yang sudah terb3lah dua sehingga terlihat kerngkong.

Sementara itu, seorang saksi yang enggan dikenali berkata, mngsa tiba di hospital dalam keadaan berIvmuran drah dipercayai dibawa kenalan mngsa.

Katanya, lelaki itu kedengaran mendengus seperti lembu dis3mbeI1h akibat belahan di Iehernya.

” Saya nampak polis ambil keterangan mngsa namun dia kelihatan seperti tidak tahu berbahasa Melayu dan dikatakan warga Myammar,” katanya.

Reaksi warganet

Sementara itu menerusi ruangan komen, rata-rata warganet meminta kerajaan menimbang semula kemasukan pendatang asing ke dalam negara.

Meskipun kes ini hanya membabitkan sebilangan kecil dan kes terpencil, namun kesannya sangat memudaratkan kepada rakyat tempatan.

” Budaya dan cara hidup pendatang asing ni mmg tak sesuai dengan rakyat Malaysia.. Sudah2 la.. Hantr la dorang ni semua balik.. Pegang kad unchr ke apa ke.. Kami tolak semua sekali..” tulis Sam

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.