Connect with us

Semasa

Lelaki Uruskan Jnzah Adam Ceritakn Situasi Yang Tidak Pernah Dia Alami. Sesuatu Terjadi Saat Ibu Adam Masuk

Published

on

” Sebak ketika memandikan dan mengkaf4nkan jnzah Adam kerana terkenangkan anak di rumah yang hampir sebaya dengannya.”

Itu luahan seorang lelaki yang ditugaskan untuk menguruskan jnzah kanak-kanak yang m4ut selepas dic4m.pak datuk tirinya, Ahad lalu.

Perasan sebak dan geram mengenangkan nasib menimpa Muhammad Adam Sufi Muhd Norkhusairi, 4.

Muhammad Rafieudin Zainal Rasit dari Skuad Pengurusan Jnzah Malaysia (SPJM) berkata, perasaan itu menyelubungi dirinya ketika menguruskan jnzah kanak-kanak malang itu semalam.

Menurutnya, dalam keadaan pelbagai musibah yang berlaku kini, masih ada insan yang diuji sebegini hebat sehingga meraagut nywa kanak-kanak itu.

” Sepatutnya di usia sebegini, Adam pasti gembira bermain dengan kanak-kanak sebaya namun dia diuji sebegini hebat dengan kemat1an,” katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Ibu mngsa diusung ke bilik fornsik dan ini yg terjadi…

Beliau berkata, sebaik jnzah Adam dibenarkan untuk diuruskan, ibu mngsa yang masih dir4wat diusung ke bilik fornsik bagi menatap kali terakhir wajah anaknya.

Katanya, suasana pilu dan tangisan memenuhi kesunyian kawasan berkenaan atas kemat1an yang begitu trag1s.

” Saya bersyukur kerana segala urusan sehingga Adam dikebvmikan berjalan lancar dan SPJM dapat melunaskan amanah diberikan keluar Allahyrham.

” Jnzah Adam selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Taman Ibu Kota di Setapak jam 9.30 malam,” katanya.

Dalam kjdian 8 pagi Ahad lalu, Adam meninggI dnia selepas dic4m.pak datuk tirinya yang juga warga N1geria dari tingkat tiga apartmen berkenaan.

Mngsa ditemui berIvmuran dar4h dengan tdk bersluar sebelum disusuli dengan tindakan suspk trjun dari tingkat yang sama dalam keadaan berb#gel.

Suspk sebelum itu turut mencderakan tiga ahli keluarga mngsa sebelum trjun daripada tingkat sama dan ditngkap penduduk serta diserahkan kepada poIis.

Siasatan mendapati, suspk warga N1geria berusia 42 tahun cuba mer#goI salah seorang anak tirinya yang sedang tidur di ruang tamu.

Ketua PoIis Kuala Lumpur Datuk Saiful Azly Kamaruddin turut berkata berdasarkan keterangan dari keluarga dan rakan suspk, suspk didapati mengalami mas4Iah mntaI.

” Suspk ada mengambil ubat berhubung sak1t yang dialami. Difahamkan dia ada sedikit sak1t mntaI dan mengambil ubat.

” Namun poIis akan menjalankan siasatan lanjut berhubung dkwaan itu,” katanya.

Saiful Azly berkata, suspk kini dir3man selama tujuh hari bagi membantu siasatan berhubung kjdian berkenaan.

” Setakat ini isteri suspk dan dua anak tirinya masih menerima raw4tan di Hspital Kuala Lumpur. PoIis juga kini sedang menyiasat dkwaan suspk terbabit dengan ajaran s3sat atau tidak,” katanya.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.