Connect with us

Semasa

Lori Tentera Terbabas, Tiga Anggota TLDM M4ut Dlm KmIangan. Ini Reaksi Dan Kata-Kata Ismail Sabri

Published

on

Tiga anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) Markas Wilayah Laut 2 (Mawilla 2) Sandakan m4ut manakala seorang lagi anggota par4h selepas lori tentera dinaiki mereka terbabas di Jalan Ranau – Tamparuli, 12.50 tengah hari tadi.

Mereka yang m4ut Laskar Kanan Maslim Abdul Rahim, Laskar Kelas I Mohamad Firdaus Mat Izan dan Laskar Kelas 1 Muhammad Arif Idris.

Mngsa yang par4h dan kini menerima rawatan lanjut di Hospital Ranau iaitu Laskar Kelas II Vincent M Orel.

Difahamkan semua mereka dari Markas Wilayah Laut 2 Sandakan dalam perjalanan menghantar peluru ke Kota Kinabalu.

Sepasukan polis masih berada di lokasi kejadian untuk menjalankan siasatan terperinci mengenai kmIangan berkenaan.

Sementara itu Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Daerah Ranau, Ridwan Mohd Taib berkata, sebaik menerima panggilan kecemasan 1.03 tengah hari, tujuh anggota bergegas ke lokasi beserta satu jentera dan kenderaan utiliti Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS).

Katanya, maklumat awal kmIangan dipercayai berlaku ketika semua mngsa dalam perjalanan dari pangkalan TLDM Markas Wilayah Laut 2 (Mawilla 2) Sandakan menuju pangkalan TLDM Sepanggar.

” Tiga mngsa m4ut dikeluarkan orang awam dan dihantar ke hospital Queen Elizabeth, Kota Kinabalu menggunakan lori polis.”

” Mngsa ced3ra par4h diberi rawatan awal sebelum dihantar ke hospital Ranau menggunakan kenderaan utiliti Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS),” katanya.

Menurutnya, pemeriksaan lokasi serta kenderaan turut dijalankan bagi mencegah bahaya lain.

” Punca kejadian dalam siasatan polis manakala operasi ditamatkan pada 3.20 petang,” katanya.

Ucapan Ismail Sabri

Sementara itu Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, beliau sudah memaklumkan kepada Kementerian Pertahanan dan TLDM untuk meneliti semua bantuan yang boleh disalurkan bagi meringankan beban keluarga mngsa.

” Saya mengucapkan takziah kepada keluarga tiga anggota TLDM dari KD Sri Sandakan, Sabah yang terk0rban dalam kmIangan yang berlaku di Jalan Ranau-Kota Kinabalu, tengah hari tadi.

” Saya juga berdoa agar seorang lagi anggota tentera yang ced3ra dalam kmIangan itu dan kini sedang menerima rawatan di Hospital Ranau segera sembuh,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Difahamkan semua mereka dari Markas Wilayah Laut 2 Sandakan dalam perjalanan menghantar peluru ke Kota Kinabalu.

Hmetro

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.