Connect with us

Semasa

Kes Kakak BaIing Pisau Hingga Adik MeninggI, PoIis Dedah Maklumat Terbaru Hasil Bedah Siasat

Published

on

Punca kemat1an remaja lelaki berusia 16 tahun yang terkena pisau dibaling kakaknya di Kampung Ulu Pulai, Ulu Choh di sini, semalam, disahkan akibat pendar4han yang banyak pada saluran dar4h utama.

Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Komisioner Rahmat Ariffin berkata, perkara itu diperoleh hasil bedah siasat dijalankan ke atas may4t di Jabatan Perubatan Forensik, Hospital Sultanah Aminah (HSA) di sini, hari ini.

Beliau berkata, pendar4han berlaku akibat hujung pisau pemotong sayur dibaling kakak mngsa terkena pada arteri di bahagian kanan leher mngsa.

” Sebab kemat1an mngsa adalah kerana satu tusukan pisau dan hujung pisau itu terkena pada saluran dar4h utama (arteri) menyebabkan pendar4han yang banyak,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Semalam, media melaporkan remaja lelaki m4ut dipercayai tertusuk pisau yang dibaling kakaknya.

Rahmat berkata, mngsa meninggI dnia di tempat kejadian sejurus ins1den berkenaan dan pisau pemotong sayur itu sudah dirampas.

Katanya, tiada kecederaan lain ditemui pada mngsa.

Hari ini, kakak mngsa yang berusia 18 tahun ditahan reman enam hari bagi membolehkan siasatan lanjut dibuat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Rahmat dilaporkan berkata, hasil siasatan awal mendapati kjadian berpunca daripada pergaduhan adik-beradik dan ibu mngsa mendakwa mangsa bergaduh dengan kakaknya berikutan berebut tempat duduk dalam kereta ketika pulang dari sekolah.

” Kakak mngsa mengaku membaling pisau ke arah mngsa selepas dipersenda ketika masuk ke dalam rumah,” katanya semalam.

Dididik dalam keluarga dengan penuh kasih sayang

Terdahulu, kedua-dua beradik yang terbabit dalam ins1den trag1s di Kampung Ulu Pulai, Ulu Choh, di sini, petang semalam, amat rapat, saling menyayangi dan taat pada agama.

AhIi keluarga yang enggan identitinya didedahkan berkata, seluruh keluarganya terkejut dan tidak percaya ins1den menyayat hati itu menimpa mereka.

Menurutnya, kedua beradik itu dididik dalam keluarga dengan penuh kasih sayang dan ketakwaan dengan keluarga mereka amat rapat dan saling menyayangi.

” Kedua-dua beradik berkenaan adalah anak yang baik dan sangat bijak kerana sering mencatatkan keputusan cemerlang dalam peperiksaan, selain menjadi harapan keluarga.

” Mngsa yang berusia 16 tahun adalah bekas pelajar Maahad Pontian sebelum berpindah ke sebuah sekolah menengah di Gelang Patah.

” Manakala kakaknya belajar di Tingkatan Enam sekolah yang sama.

” Mereka berdua serta tiga lagi adik, adalah anak yang sangat baik dan dididik untuk saling berkasih sayang.

” Mereka juga dididik untuk tidak meninggalkan solat dan taat pada perintah agama.

” Apabila menerima berita mengenai ins1den maIang ini, saya enggan percaya kerana ia sangat trag1s dan menyayat hati,” katanya ketika ditemui.

Sebelum ini, media melaporkan seorang seorang pelajar Tingkatan Empat di Kampung Ulu Pulai, Ulu Choh, di sini, disahkan meninggI dnia pada jam 2.30 petang semalam, dipercayai tertu-suk p1sau dibaIing kakaknya.

Kjadian berkenaan dipercayai berpunca daripada perselisihan faham akibat berebut tempat duduk dalam kereta ketika pulang dari sekolah.

Dalam pada itu, ahli keluarga berkenaan berkata, ibu bapa mngsa tr4uma dan amat tertekan dengan ins1den maIang yang menimpa anak sulung dan anak kedua mereka.

” Mereka amat sedih dan tidak keluar rumah sejak kjadian itu petang semalam apatah lagi ins1den trag1s itu tular sejak malam tadi,” katanya.

Tinjauan dilakukan di rumah keluarga mngsa di Kampung Ulu Pulai mendapati, sanak saudara dan penduduk kampung berada di situ bagi menziarahi keluarga itu.

Bagaimanapun, anggota keluarga rapat enggan ditemubual dan memohon media memberi ruang untuk keluarga berkenaan bertenang.

Sumber:hmetr0

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.