Connect with us

Semasa

‘Mana Maruah saya’ – Pengakuan Mngejutkan Penyanyi Hasnol Tentang Punca Sebenar Bercer4i Dgn lsteri

Published

on

” Saya mengakui sudah lama tidak mempunyai pendapatan tetap.

Itu kata-kata penyanyi Hasnol mendedahkan punca sebenar percraiannya dengan isteri, Marina Mohin adalah disebabkan msaIah kewangan yang dihadapinya sejak sekian lama.

Menurut Hasnol atau Hasnol Hassan Ariff, 52, disebabkan perkara itu juga perkahwinan mereka mula goy4h sehingga tiada lagi persefahaman di antara mereka dan membawa kepada percraian.

” Tidak dinafikan keadaannya (Marina) lebih stabil berbanding diri saya… mana maru4h saya sebagai lelaki kalau saya tidak dapat menanggung segala-galanya?

” Jadi, saya mengambil keputusan untuk mengundur diri,” katanya kepada mStar.

Terdahulu, Hasnol melafazkan c3rai taIak satu terhadap Marina, 52, di hadapan Hakim Syarie, Mohd Syafiq Ibrahim pada pukul 12.18 tengah hari, Khamis.

Lafaz itu dibuat penyanyi Laguku Untukmu itu di Mhkamah Syariah Daerah Hulu Langat, Bangi.

Sementara itu, Hasnol berkata, dia turut memberikan hak penjagaan anak perempuan mereka kepada Marina dan berharap mampu mencari pendapatan tetap selepas ini.

” Bekas isteri lebih layak dalam hak penjagaan anak kami kerana dia mempunyai kerja tetap.

” Insya Allah, jika dibuka pintu rezeki semula, saya akan bertanggungjawab bukan hanya anak saya bersama Marina tetapi anak-anak yang lain dengan bekas isteri pertama,” katanya yang akur dengan percraian tersebut.

Untuk rekod, ini bukan kali pertama perkahwinan pasangan ini bergoIak sejak berkahwin pada 2010 malah pada 2015 rumh tngga mereka pernah berantakan namun msaIah itu diselesaikan secara baik.

Rumh tngga memang sudah tidak boleh diselamatkan lagi.

Terdahulu, Hasnol mengatakan perpisahan mereka nanti adalah secara baik dan tiada permusuhan.

” Cuma kami tiada persefahaman. Jodoh kami sampai sini sahaja. Allahu a’lam.

” Selama ini saya dah lama bertahan. Kami pernah duduk berasingan banyak kali pada 2013, 2015 dan 2016 bagi mencari penyelesaian.

” Bagaimanapun saya tetap memendam rasa dan kali ini nekad baiklah masing-masing bawa haluan sendiri.  Saya nak hidup tenang tanpa fikirkan apa-apa lagi selepas ini,” menerusi mesej WhatsApp kepada Harian Metro..

Menurutnya, selepas melafazkan c3rai, dia akan terus pulang ke Sungai Buloh, Selangor untuk tinggal dan menjaga ibunya yang kini berusia 77 tahun.

” Tiada siapa tahu perkara ini kecuali emak, adik dan sahabat karib saya, Shukri Zainal sebelum buat keputusan memberitahu Harian Metro.

” Saya nampak isteri mahukan kemasyhuran dan populariti. Apapun tak mengapa kerana semuanya kehendak Allah belaka.

” Saya tak perlu nak pening-pening lagi selepas Khamis ini,” kata Hasnol yang berkahwin dengan Marina pada 2010 dan mempunyai seorang anak iaitu Haneesa Maisara yang kini berumur 11 tahun.

Menerusi perkahwinan pertama dengan bekas isteri, Akhmarzuraikha Salleh, 52, dia dikurniakan tiga anak iaitu Aqeef Hayyat, 27, Aqeef Hilman, 24 dan Hanna Aeesya, 18 tahun.

Pada 2015 sebuah portal hiburan melaporkan rumh tngga pasangan ini yang bergoIak pada awal tahun itu kembali pulih seperti sedia kala.

Ia berikutan mereka sepakat untuk menyelesaikan kemelut yang dialami secara baik dan memulakan kehidupan baharu.

Menerusi perkahwinan pertama dengan bekas isteri, Akhmarzuraikha Salleh, 52, Hasnol turut dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Aqeef Hayyat, 27, Aqeef Hilman, 24 dan Hanna Aeesya, 18 tahun.

Manakala Marina turut mempunyai tiga cahaya mata iaitu Zafirah, 28, Ilya Zulaikha, 27 dan Muhammad Aliff Imran, 22, hasil perkahwinan dengan bekas suami pertama.

Sumber:mstar dan hmetro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.