Connect with us

Semasa

Prbuatan Trkutuk Seorg Bapa Kantoi Selepas Anaknya Lari Dari Rumah Dan Dedahkn Satu Persatu Kepada PoIis

Published

on

Seorang ahli perniagaan mengaku tidak bersalah atas 41 pertudohan mer#gol, melakukan amang s3ksual dan perset#buhan luar tabii terhadap anak kandungnya di Mhkamah Sesyen Ampang, di sini, hari ini.

Tertudvh yang juga pengusaha sebuah syarikat perkhidmatan pembersihan berusia 42 tahun membuat pengakuan itu ketika pertudohan dibacakan di hadapan Hakim Nor Hazani Hamzah.

Berdasarkan pertudohan, lelaki itu didakwa melakukan perbuatan itu dengan anak perempuan kandungnya berusia 15 tahun 11 bulan yang mana perhubungan antara kedua-duanya tidak dibenarkan oleh hukum agama yang terpakai untuk membolehkan perkahwinan antara mereka.

Mengikut pertudohan itu, tertuduh didakwa melakukan kesalahan berkenaan di sebuah rumah dan kawasan hutan di Bukit Antarabangsa, di sini, antara Januari hingga Oktober lalu.

Bagi semua pertudohan , tertuduh didakwa mengikut Sksyen 376B (1) Knun Kesksaan, Sksyen 377C Kanun Kesksaan dan Sksyen 14 (1) Akta Kesalahan-Kesalahan Sksual Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang dibacakan bersama Sksyen 16 (1) akta sama.

Rayu dibenarkan diikat jamin

Tertudvh yang tidak diwakili peguam membuat rayuan supaya dia dibenarkan diikat jamin dengan alasan perlu menguruskan syarikat serta menjaga kebajikan pekerjanya selain perlu menjaga seorang adik dan tiga kakaknya yang menghidap knser tahap ketiga.

Tertudvh juga memberi alasan perlu menjaga isteri serta anak-anaknya ketika penularan Covid-19 ketika ini.

Bagaimanapun, Timbalan Pendakwa Raya, S Sangitaa tidak membenarkan ikat jamin terhadap tertudvh dengan alasan bimbang lelaki berkenaan akan melarikan diri hingga tidak dapat dikesan selain menganggu mngsa yang juga anak kandungnya.

” Dalam kes ini, hubungan antara OKT (orang kena tudvh) dan mngsa adalah ayah dan anak dan dikhuatiri sekiranya tertudvh diberi jamin, dia akan melarikan diri sehingga tidak dapat dikesan selain mengganggu mngsa yang juga anak kandungnya.

” Bagi seseorang yang bertindak sebagai seorang penjaga kepada anak kandungnya, OKT bertindak dengan cara menjij#kkan sehingga sanggup melakukan kesalahan s#ksual seperti mana dinyatakan dalam pertudohan-pertudohan tadi.

” Atas dasar itu, saya membantah sebarang permohonan jaminan terhadap tertudvh,” katanya.

Nor Hazani kemudian menetapkan 17 Disember ini sebagai tarikh sebutan semula kes untuk serahan dokumen dan lantikan peguam.

Larikan diri dari rumah dan ditemui polis ketika besendirian di TBS

Terdahulu, Harian Metro melaporkan seorang remaja perempuan bertindak melarikan diri dari rumahnya di Bukit Antarabangsa, di sini, pada 1 November lalu akibat tertekan dir#gol bapa kandungnya secara berterusan sejak awal tahun ini.

Perbuatan terkutuk itu terbongkar selepas mngsa menceritakan kejadian itu kepada pihak polis yang menemuinya bersendirian di Terminal Bersepadu Selatan (TBS), Kuala Lumpur ketika mahu pulang ke rumah ibunya di Kuala Nerang, Kedah, hari yang sama.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak dipetik berkata, siasatan awal mendapati mngsa dir#gol secara berterusan setiap minggu kecuali ketika mngsa datang bulan tanpa pengetahuan sesiapa.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.