Connect with us

Semasa

Luahan Safiey Ilias Selepas Prtuduhan Amang Seksu4l Kerana Goyang-Goyang Payud4ra Di Hadapan 2 Remaja

Published

on

” Saya sedia untuk dibicarakan”.

Itu luahan ringkas usahawan kosmetik Safiey Ilias ketika ditemui di Mhkamah Ampang di sini selepas sebutan kes empat pertudvhan sek-su4l terhadap dua remaja lelaki melalui laman sosial Instagram tahun lalu.

Menurut Safiey Ilias atau nama sebenarnya Mohd. Safiuddin Ilias, 28, dia tiada masalah berdepan dengan perbicaraan dan akan patuh pada prosedur mhkamah kerana sepanjang kes, dia telah memberi kerjasama yang baik.

Terdahulu dalam prosiding hari ini, Mhkamah Sesyen di sini menetapkan empat hari bermula Julai tahun depan bagi perbicaraan empat pertvduhan kes tersebut.

Hakim Norhazani Hamzah menetapkan 24 hingga 27 Julai 2023 bagi perbicaraan selepas pihak pendakwaan dan pembelaan bersetuju dengan tarikh-tarikh yang dicadang dan ditetapkan.

Semasa prosiding Timbalan Pendakwa Raya Nurhashimah Hashim memaklumkan pihak pendakwaan telah menyerahkan dokumen-dokumen berkaitan kes kepada pihak pembelaan.

” Seramai 12 saksi pendakwaan akan dipanggil memberi keterangan,” kata Nurhashimah.

Sejurus dimaklumkan perkara itu, peguam Harjeet Singh Sidhu yang mewakili Safiey Ilias mengesahkan telah menerima dokumen-dokumen terbabit selain bersetuju dengan tarikh-tarikh perbicaraan yang dicadangkan dan ditetapkan.

Justeru mhkamah kemudian menetapkan 17 April 2023 untuk pengurusan kes seterusnya sebelum perbicaraan bermula.

Mengikut dua pertudvhan Safiey Ilias yang popular dengar lagu ‘Syinta Gila’ itu, didakwa berkomunikasi secara sek-su4l melalui platform Instagram dengan dua remaja lelaki yang ketika itu berusia 14 tahun.

Menggoyang-goyangkan payud4ra di hadapan dua remaja

Sementara dua lagi pertudvhan dia didakwa melakukan amang sek-su4l bukan fizikal iaitu menggoyang-goyangkan payud4ra di hadapan dua remaja sama bagi maksud sek-su4l.

Safiey Ilias didakwa melakukan kesemua perbuatan itu di sebuah rumah di Bandar Baru Bangi, pukul 9 pagi pada 9 Jun 2021.

Bagi kesemua pertudvhan itu Safiey Ilias didakwa mengikut Sksyen 11(1)(a) Akta Kesalahan-Kesalahan Sek-su4l Terhadap Kanak-Kanak 2017 yang membawa hukuman maksimum penjara tiga tahun dan Seksyen 15 (a)(i) yang membawa hukuman mksimum pnjara 10 tahun atau denda RM20,000 atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.

Media sebelum ini melaporkan polis menerima laporan berhubung dua pemilik akaun dikenali sebagai ‘safieyillias94’ dan ‘pipinatasha’ yang berpakaian mencol0k mata semasa mengadakan sesi perbualan sidang video secara langsung bersama rakannya di Instagram yang disertai dua kanak-kanak bawah umur.

Sumber:k0smo

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.