Connect with us

Semasa

Sekolah di Temerloh Disaman RM2 Juta, Ibu Tuntut Keadilan Anak Perempuan

Published

on

Sebuah sekolah di Temerloh, Pahang bakal berhadapan dengan ti1ndakan undang-undang oleh keluarga salah seorang pelajar mereka. Tindakan ini diambil setelah seorang pelajar perempuan dikatakan telah mengalami travma yang tervk akibat dari kejadi1an buli yang menimpanya.

Disebabkan itu, keluarga pelajar berkenaan menfailkan s4man kepada sebuah sekolah menengah di daerah Temerloh dengan menuntut sebanyak RM2 juta bagi mendapatkan keadilan buat anak perempuan mereka sewaktu menimba pembelajaran di sana.

Alami tekanan pera4saan dan trauma…

Ibu kepada mngsa iaitu Zaifon Yusoff mengatakan bahawa, anak gadisnya yang berusia 16 tahun itu kini sedang mengalami trauvma dan te3kanan perasaan akibat daripada kejad1ian yang menimpanya tahun lalu.

Sehinggakan anak bongsunya itu terpaksa menerima raw4tan daripada psi1kiatri dan psikolo0gi di hospital kerajaan setiap bulan bagi mengatasi masalah emo0sinya.

Dibuli dengan teruk oleh rakan sekelas!

Pelajar perempuan berkenaan dikatakan telah dibvuli dengan teruvk oleh pelajar lelaki yang juga merupakan rakan sekelasnya sewaktu ditingkatan tiga pada bulan Julai tahun lalu.

Pelajar lelaki berkenaan didakwa telah membvuli gadis berkenaan antaranya dengan menumbok dada, perut dan kaki serta mer4mas payuvdaranya.

Disebabkan itu, pelajar perempuan berkenaan telah mengalami kece3deraan pada dada, paha kiri, mata, lengan dan leher serta mengalami trauvma.

Bahkan, dia terpaksa dimasukkan ke dalam wad psiki1atri untuk pemerhatian.

Tuntut keadilan buat anak!

Keluarganya menuntut ga-nti rvugi am sebanyak RM1.5 juta, gan-ti ruvgi teladan RM300,000, ganti rugi tambahan RM300,000, kos undang-undang dan kos lain yang difikirkan sesuai dan perlu oleh mhkamah.

Ti1ndakan undang-undang ini dibuat mereka sekeluarga bukannya untuk mendapatkan wang, tetapi mahu menuntut keadilan buat anak perempuannya, yang kini berlaku agre3sif dan mampu untuk mero0sakkan diri sendiri serta telah enggan untuk bersekolah

Rata-rata netizan melahirkan rasa simpati.

” Teruskan saman kepada keluarga yg memberi kesan kpd mangsa. Diharapkan keluarga mangsa kuat dan tabah.” komen Izhar

” Sebagai seorang ibu saya sokong penuh tindakan yg dibuat ..kita adalah pelindung kpd anak2 kita. Semoga dipermudahkan urusan untuk mendapat keadilan” komen Liza

” Teruskan saman bagi pengajaran kepada pembuli. ambil tindakan kat pembuli letak dalam sekolah pemulihan akhlak biar dia berakal sikit dalam sana jumpa lawan sama kuat” komen Nadia

P/s: Gambar atas kanan (pelajar perempuan) adalah sekadar hiasan.

TrendingSangat

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.